Oldu da bir gün yolunuz İstanbul’a çıktı. Beklemeden bu güzel memleketi gezmeye başlayın. Sabah uyanın güzelce İstanbul’un havasını içinize çekin. O güzel boğazdan gelen havayı aldıktan sonra nefis bir kahvaltı yapın. Zaman İstanbul’u keşfetme zamanı, vakit kaybetmeden kendinizi dışarı atın.
Galata Kulesi

Bir zamanların İsa Kulesi olarak bilinirdi. Tarihinde Venediklileri, Romalıları, Osmanlıyı ve Cenevizlileri ağırlamıştır. Osmanlı fazla ilgilenmedi Galata bölgesi ve kulesiyle. Çok şey yaşadı bu kule. Gemiciler için bir fener kulesiydi burası. Biri gelmiş feneri dağıtıp esirlerini koyduğu zindan yapmış. Yangın kulesi yapmışlar, 2 kere yanmış. Rasathane yapmışlar 2 deprem görmüş Galata. Fırtına gelmiş kubbesini almış götürmüş. Yapılışından günümüze 5 savaş görmüş, 15 kere hasar almış. Yıl olmuş 2018, Galata Kulesi hala ayakta, hala aşıkların çıkmasını bekliyor.
Galata Kulesinin tam adresi: Bereketzade Mahallesi, Galata Kulesi, 34421 Beyoğlu
Kız Kulesi

Kuruluşu MÖ 5.yüz yıla dayanan Kız Kulesi Yunanlılar tarafından kurulmuştur. Tam olarak İstanbul Boğazı’nın Üsküdar sahiline yakındır. Bu bölgede Romalılardan kalan tek mimari eserdir. Romalılar Boğazın denetimini tam olarak sağlamak ve gemilerden vergi almak amacıyla kullanıyordu. Osmanlı’da kullanılması için bir sebep yoktu Kulenin. Düzenlenen bazı diplomatik ve dini törenlerde top atışı yapılırdı ancak. Cumhuriyetin kuruluşundan önce Kız Kulesi deniz feneri olarak kullanılmaya tekrar başlandı. İlerleyen yıllarda zemini yapılan onarımlarla sağlamlaştırıldı. Onarımı bittikten sonra askeri amaçla kullanılmak için radyo istasyonu olarak tahsis edildi. Günümüz Kız Kulesi’de özel bir şirket tarafından alınarak restoran olarak işletiliyor.
Kız Kulesinin tam adresi: Salacak Mahallesi, Üsküdar Salacak Mevkii, 34668 Üsküdar
Dolmabahçe Sarayı

Gezdik, fotoğraflar çekildik fakat şimdi herkesin görmesi gereken bir yere gidiyoruz. İstikamet ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yer, Dolmabahçe Sarayı. Saray Abdülmecit tarafından 1843-1856 tarihleri arasında yaptırılmıştır. Osmanlının burayı yaptırmasındaki amaç aslında güç göstergesidir. Dolmabahçe Sarayı 6 padişaha ve Abdülmecid’e hizmet etti. 1927 den sonra Cumhurbaşkanlığına tahsis edildi. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 1927 ile 1938 arası Dolmabahçe Sarayını kullanmış ve 1938 10 Kasımında burada hayata gözlerini yummuştur.
Dolmabahçe Sarayının tam adresi: Vişnezade Mahallesi, Dolmabahçe Cd., 34357 Beşiktaş
Sorunuzu veya Merak Ettiğinizi Sorun!
Sevgili okurlarım tamamen bizlerin kaleminden çıkan tecrübelerimizle eşleştirdiğimiz bu yazılarımızda merak ettiğiniz bir şey olursa veya tanıtımını yapmamızı istediğiniz İstanbul’da herhangi bir nokta, yer, mekan olursa bize yorum kısmından yazarak sizler için araştırmamıza vesile olabilirsiniz. Haydi hiç durmayın hemen yorum kısmına yazın 🙂